…woorden schieten te kort…

Posted in Algemeen on 06 mei, 2009

Lieve mensen,

Eindelijk weer eens achter een goede pc, zodat ik jullie een berichtje kan sturen vanuit Santiago in Chili (waar ik nu ben). De temperatuur lijkt op die in Nederland, maar de sfeer is onvergelijkbaar op dit moment…

Cindy, bedankt voor je email inzake Koninginnedag. Helaas zat ik achter een k..pc, waardoor ik de link niet kon openen en dus helemaal niet besefte wat er aan de hand was. De email was een beetje verwarrend (natuurlijk). Gisteren tijdens het eten met 2 meiden uit Nederland hadden we het over de dingen die we missen uit Nederland, vrij normaal als je langer op reis bent. Ook kregen we het over Koninginnedag, waarbij ik heel trots vertelde over de koningin die ‘onze’ stad (want zo voelt Apeldoorn voor mij) zou bezoeken en wat ik nu ‘gemist’ had, vanuit zowel werk- als privestandpunt gezien… Toen vertelden de meiden mij dat ik blij moet zijn dat ik het gemist heb en kwamen met alle details…. Ik wist niet wat ik hoorde en ben zo snel mogelijk achter een pc gekropen en heb alles gelezen en gezien wat er maar te vinden was tot in de vroege uurtjes….

Woorden schieten te kort… Ik kan dan ook geen zinnig woord op papier zetten, maar wil toch iets van me laten horen en bedacht me dat mijn eigen site misschien wel de beste manier is.

Dat maandenlang van voorbereiding op deze manier afloopt is ongelofelijk. Dat mensen in vreugdestemming plots mensen door de lucht zien vliegen (via de pc werd ik er al helemaal emotioneel van, laat staan als je erbij bent geweest), reanimaties, zwaar gewonden, gegil, gehuil, een koningin die zichtbaar overstuur het publiek toespreekt, de burgermeester die meteen allerlei kritische vragen op zich afgestuurd krijgt, terwijl ook hij vlak daarvoor nog in de bus zat, etc. Het is hun vak, maar wat een kracht moet je op zo’n moment hebben om te doen wat zij deden, kanjers zijn het). Al die mensen op de been, voor de lol en beroepsmatig..

Ik vind het zo ongelofelijk en vreselijk, voor iedereen!

Hoe haalt iemand het in zijn hoofd om zoiets op zo’n feestelijke dag te doen. Echt egoistisch! Koninginnedag zal voor veel mensen nooit meer hetzelfde zijn… Voel me nu heel erg machteloos en leef heel erg met iedereen mee, ook al kan ik van hieruit niet direct iets voor wie dan ook betekenen…

Mocht iemand de behoefte hebben om zijn/haar verhaal op papier te zetten en aan mij te versturen, dan hou ik me van harte aanbevolen!

In gedachten ben ik bij jullie en wens ik iedereen heel veel kracht toe bij het verwerken van de gevolgen van deze Koninginnedag! Sterkte en vooral veel kracht!!

Veel liefs…

Reacties RSS

3 Responses to “ …woorden schieten te kort… ”

  1. #1 Ivo Says:

    Hey renate…

    Het was inderdaad een bizarre dag apeldoorn leeft nog steeds een beetje in een roes. Heel veel groetjes en een dikke knuffel van mij!

  2. #2 Mieke Says:

    hey renate

    Je kan nog steeds trots zijn op jou apeldoorn!!
    dit drama wat door een randdebiel werd veroorzaakt
    moeten we allemaal een plekje geven,waar terwereld je ook bent
    konniginnedag zal nooit meer het zelfde zijn,voor de mensen in Apeldoorn
    maar alle LOF gaat uit naar iedereen die zijn best heeft gedaan voor al die mensen in nood
    Veel liefs en dikke knuffel Mieke xx

  3. #3 Carla Says:

    Morgen nog een grote herdenkingsbijeenkomst (besloten en openbaar op het Marktplein) en daarna hoop ik – keert de rust weer een beetje terug. Ja, alles heel bizar. Ik was gelukkig niet in Apeldoorn, maar moest ook gelijk denken ‘arme mensen die die maanden van voorbereiding deden’ en onze burgemeester die zo trots was en dan met allerlei andere hulpverleners ineens de knop om moet zetten. Grote bewondering heb ik voor deze mensen!

Laat een reactie achter

Je moet Ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.


  • You Avatar