Buenos Aires (04-04 t/m 23-04-09)

Posted in Argentinië on 07 mei, 2009

Na een super de luxe reis ben ik dan aangekomen in het bruisende Buenos Aires… Eerst met de bus, toen met een super de luxe boot. Ik hoefde niet eens met mijn bagage te zeulen tussendoor, alsof ik met een vliegmaatschappij vloog. Op het station een Argentijn aangesproken, die mij later met zijn ouders en nichtjes naar het hostel (Casa Jardin in Palermo) hebben gebracht, super aardig! Het was immers al 21.30 uur en het busstation ligt niet om de hoek en is ook niet bepaald veilig schijnt.
[googleMap name=”Hier ben ik nu!” width=”400″ height=”300″ directions_to=”false”]buenosaires[/googleMap]

Ondertussen heel veel te vertellen en lang niet alleen leuke dingen… Heb de 1e helft van alles gezien in B.A. en de 2e helft een beetje mijn tijd zitten verdoen (vertel ik later). Ook veel uitgeweest in de diverse clubs (wel super gaaf: elke dag is er wel 1 of 2 plekken waar het groot feest is). In B.A. is er geen verschil tussen dinsdag (of welke andere dag dan ook) en het weekend.. Het 2e deel ben ik ook verhuisd naar een ander hostel (Tango Backpackers Hostel in Palermo, waar het goedkoper en inclusief ontbijt is). Ben op het moment weer redelijk stuk en t wordt dan ook echt tijd om hier weg te gaan.

Bezienswaardigheden gezien, zoals de begraafplaats in Recoleta waar ook Evita en de oud-president die onlangs overleden is begraven liggen. Heel bijzonder, omdat de begraafplaats bestaat uit allerlei huisjes met heel grote beelden erop (bijvoorbeeld bij het huisje van een overleden boxer staat een beeld van een boxer), hele schouwen erin en de kist natuurlijk. Dat verklaart ook waarom de begraafplaats is opengesteld voor publiek, omdat men binnen de huisjes toch privacy heeft. Ik ben ook naar het Evitamuseum geweest. Heel indrukweekend en dit heeft zeker mijn interesse opgewekt, dus ik wil graag meer lezen of zien over haar. Ik hoorde wel dat de film Evita met madonna een verkeerd beeld van de werkelijkheid geeft.
Wordt vervolgd

Reacties RSS

Laat een reactie achter

Je moet Ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.


  • You Avatar