Guaruja (23-03-09 t/m 26-03-09)

Posted in Brazilië on 07 mei, 2009

Daar besluit ik dus toch om mee te gaan naar Guaruja, een plek aan de Groene kust van de staat Sao Paulo. Ik was erg moe en vond dat ik eerst een beetje bij moest komen alvorens verder te reizen… Ik had immers nog 8 dagen na het betalen van mijn visa-rekening in Brazilie en heb daar dus nog maar even gebruik van gemaakt.
[googleMap name=”Hier ben ik nu!” width=”400″ height=”300″ directions_to=”false”]guaruja[/googleMap]
De reis was best vermoeiend, omdat we nauwelijks geslapen hadden. Na een rit met de bus kwamen we midden in de nacht aan bij een rivier, die we over moesten met de boot. Eenmaal in Guaruja was het uitgestorven en niet echt prettig om midden in de nacht rond te lopen. Gelukkig was ik niet alleen en gelukkig ontmoetten we Kenned, die in Guaruja woont en door zijn vriendin opgehaald wordt. Hij biedt ons dan ook aan om ons naar een hostel te brengen, super aardig en meteen nieuwe vrienden erbij 🙂
In Guaruja hoefden we de 1e nacht maar de helft van de prijs te betalen, omdat de nacht al ´bezig´ is. Dat was dus weer een klein meevallertje 🙂 Super relaxte kamer voor 4 personen, waar we alleen met z´n tweëen sliepen, dus erg veel ruimte en we konden lekker onze zooi laten slingeren. Heel prettig.

Overigens heb ik wel weer een ´geluksmomentje´ gehad in Guaruja… Ik was aan t douchen en voelde iets kriebelen op mijn rechterbeen rond mijn enkel… Kijk ik naar beneden: kruipt daar een soort van zwarte, dikke duizendpoot naar boven… Ik gillen natuurlijk en beest van mijn been afgeslagen, waardoor Geoffry zich helemaal kapot schrikt (en gelukkig niet meteen de douche inrent, haha). Ik ff wat aantrekken, zodat Geoffry dat beest uit de douche kan verwijderen (gelukkig ben ik niet alleen).. Wat een sterk beest, laat zich echt niet zo maar pakken en meenemen… Maar het is gelukt en Geoffry dropt dat beest in een papiertje in de prullenbak van de receptie (handig). Later vertel ik aan de jongen van de recptie (Enrique, een gezette jongen die zeer zeker op mannen valt) mijn verhaal en hij geeft aan dat dit beestje echt niet gevaarlijk is… Okay, ik helemaal gerustgesteld en verder met de orde van de dag. Totdat we ´s avonds bij de receptie staan te kletsen en een gast keihard op de grond stampt…. op ´mijn´ duizendpoot! Ik aangeven aan Enrique dat dat het beest is dat zich op mijn been bevond… Schijnt het MEGAgiftig te zijn! Die man sprak in Portugees en Enrique vertaalde dat ik mijn been echt in de gaten moest houden, want als zich er een soort van rode vlek zou bevinden, moest ik meteen naar de dokter gaan! Nee he, weer mijn rechterbeen… Maar gelukkig loopt het goed af en komt er geen rode vlek en voelt mijn been zich helemaal goed: wat een geluk weer! Voor de biologen onder ons volgt hierna de naam van het beestje: Lacraia.

Verder eigenlijk weinig gedaan in Guaruja, voornamelijk geslapen, dagboek geschreven, tas opruimen en organiseren, was gedaan, gelezen, uit eten, sight-seeing, foto´s op CD´s gebrand, uitwaaien op t strand en ergens wat drinken met ´onze´ nieuwe vrienden. Erg relaxt dus ter voorbereiding op het vertrek naar Uruguay!

Vanuit Guaruja moet ik (ik ga alleen, want Geoffry gaat eerst Brazilië verder bekijken, is net begonnen met reizen) eerst met de bus terug naar Sao Paulo. Vanuit daar ga ik naar Porte Alegre. Ik kan ook rechtstreeks naar Montevideo, maar wil daar niet midden in de nacht alleen aankomen, dus ga met 2 bussen via Porte Alegre naar Punta del Este alwaar ik ´s morgen om 6.40 uur aan zal komen. dat is beter voor mij en veiliger!

Overigens kreeg ik in Sao Paulo ongevraagd hulp van Cesar, een jongen uit Sao Paulo, die me het liefst meteen aan zijn ouders had voorgesteld, maar helaas had ik maar 3 uur de tijd in Sao Paulo…:-)) Die jongen heb ik dus later maar verteld dat ik graag wat tijd alleen wil doorbrengen, omdat ik straks meer dan een dag moet reizen. Gelukkig begreep hij dat…

Ook in Porte Alegre, waar ik de volgende dag aankom, had ik circa 5 uur de tijd om even het centrum te gaan verkennen.

Reacties RSS

Laat een reactie achter

Je moet Ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.


  • You Avatar