Chapada Diamantina, Lencois (30-01-09 t/m 03-02-09)

Posted in Brazilië on 31 jan, 2009

Na een niet al te lange busrit ben ik aangekomen in Lencois. Natuurlijk was ik (eindelijk, dit keer) in slaap gevallen, waardoor ik mijn stop heb gemist. Daardoor heb ik 2 uur langer over de reis gedaan..eerst mee naar Palmeiras en weer terug naar Lencois. Nog nooit eerder meegemaakt, maar blijkbaar is de buschauffeur net van dienst gewisseld 🙂 ’s Morgens om 8 uur was ik op plaats van bestemming.
[googleMap name=”Hier ben ik nu!” width=”400″ height=”300″ directions_to=”false”]Lencois[/googleMap]
Een super mooi dorpje in Bahia stijl (veel kleurige huisjes in dalen en op de heuvels), met erg vriendelijke mensen en een heel veilig gevoel. Ik kan dus echt gaan relaxen en hoef dus niet meer alert te zijn.. Een fijne pousada gevonden in een achteraf straatje, waardoor je eerst langs veel armoede komt, met hangmatten en teveel katten naar mijn mening, maar oke.. Ik slaap alleen op een kamer met 2 stapelbedden, eindelijk wat privacy, waar ik momenteel erg veel behoefte aan heb.. Helemaal goed dus!

Leuke mensen in het hostel ontmoet en meteen de omgeving verkennen. De ene na de andere prachtige waterval passeren we, natural swimming pools van water uit de rotsen (fris en helder en sommigen wel 8 meter diep!), een glijbaan over de rotsen (super kicken), veel hiken, mooie rotsen, bergen, etc.. Erg veel te doen dus. Overal klinkt muziek uit de huisjes, auto’s, op de straten, voor mij erg plezierig 🙂 I love de staat Bahia in Brazilië!

Ook heb ik contact gelegd met Morena. Ik heb haar ontmoet in Barra Grande, toen ik die nare zee ervaring had. Zij woont in Belo Horizonte, dus ik ga haar ontmoeten de komende week en blijf ook bij haar logeren, dus dat is weer heel fijn. Vervolgens gaan we komend weekend naar Ouro Preto samen en mag ik vrijdag misschien zelfs mee naar haar werk (zij werkt op een kleuterschool). Super leuk vooruitzicht. Nu eerst nog bepalen wat ik nog meer wil zien in Chapada Diamantina, want er is hier heel veel te doen. Men organiseert allerlei toers van 1 dag en trekkings van 2 tot 8 dagen, dus nu moet ik alleen nog een keuze maken. Ik heb wel besloten dat ik iets wil zien wat ik nog niet eerder gezien heb in Brazilië. Ik hou jullie op de hoogte!

Reacties RSS

11 Responses to “ Chapada Diamantina, Lencois (30-01-09 t/m 03-02-09) ”

  1. #1 buufje Says:

    Naadje!!!

    Dikke kus van je buufje…

  2. #2 Willemijn Says:

    Hoi renate,
    Eindelijk de weg naar de site gevonden. Mens wat een belevenis en zo helemaal Renate allemaal. Ik ga lekker een beetje met je mee op reis en laat nog eens wat van me horen.

    Liefs Willemijn

  3. #3 Ivo Says:

    Hey naadje…

    Hier ff een dikke knuffel van mij.! Geniet van alles om je heen en dan komt alles goed. We spreken elkaar wel weer on msn…

    gr. x Ief

  4. #4 lizvis Says:

    HI Renate, hier zit ik weer met mn kop koffie je avonturen te lezen 🙂
    Kleine jaloezie… Klinkt goed joh!
    Ik mag neit klagen, ben net terug uit Aruba voor mini-vakantie van 10 dagen: zon, zee, strand en vooral relaxen. Heb gedoken, bodyboarden, lekker uit eten en hele dag alleen maar bikini aan, zo fijn…

    Maar nu weer aan t werk en dus stiekem aan t smachten naar een nieuwe break 🙂

    liefs en x Lies

  5. #5 helga Says:

    Hoi Renate,

    Geniet maar lekker, het klinkt allemaal weer geweldig en als ik mijn ogen dichtdoe kan ik me er iets bij voorstellen. Heerlijk.
    Kus van mij en ook van Truus.

  6. #6 martievandijk Says:

    Hoi Renate, leuk om hier en daar mee te kijken in jouw avontuur…onze sandra is inmiddels weer thuis na twee maanden NY, Peru, Bolivia etc. Geniet er maar lekker van, op google is Bahia ook al mooi…x martie

  7. #7 kimvanderlaan Says:

    Naatje!! Wat ben je lekker aan het genieten (en ik geniet met je mee door je verhalen)!!! dikke kus, Kimmie xx

  8. #8 papa en Gerrie Says:

    Hey Renate
    leuk dat je de site weer bij hebt gewerkt.
    we hebben op dit moment niet zo veel te vertellen omdat pap van de week nog met je heeft gebeld.
    je weet dat de pc bij jan is geweest en dat deze het nu weer goed doet 🙂 hopen dat dat zo blijft.
    ik zou proberen om vanavond skype er weer op te zetten. ik zeg proberen om dat ik knallende koppijn heb op dit moment en dan is achter de pc zitten niet zo leuk 🙁 we hebben ook nog een udate mailtje van corina gekregen, dat vinden we heel lief van haar, nu zijn we weer een beetje bij. nou we spreken elkaar zo snel mogelijk weer. have fun en goed op je zelf blijven passen 🙂 groetjes en kus pap en ger:)

  9. #9 Annette Says:

    He Renate,

    Meid, heb je wel tijd om al die ervaringen op je in te laten werken? Wat een giga tempo heb je! Kan me voorstellen dat het ook wel eens lekker is even alleen te zijn dan. Hoe gaat het met je dansen, ga je er daar mee verder? Ook prettig te horen dat je op veilig gebied bent. Hier gaat alles goed, maar gaarne iets meer zon deze kant opsturen, hahaha!
    Nou, geniet ervan en horen weer van je! Groetjes, Annette XXX

  10. #10 esther Says:

    Ha Renate,

    Heerlijk een kamer voor jezelf. Lekker bij tanken…en wat privacy. Altijd fijn.
    Geniet er maar goed van….hier nu koud en sneeuw!!!!!!!

    xx Es

  11. #11 jhptolhoek Says:

    Hey Renate! Wat cool waar je nu zit! Daar zou ik zoo graag een keer naar toe willen. Veel fotos maken he! En ik hoop dat je mee kan naar die kleuterschool dat zou echt te gek zijn. Veel plezier!

Laat een reactie achter

Je moet Ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.


  • You Avatar