Hartverwarmende reacties

Posted in Reactie op reactie on 19 jan, 2009

Lieve familie, vrienden, (ex)collega’s en andere lieve betrokken mensen…:-)
Hierbij dan eindelijk mijn 1e reactie op reactie-reactie 🙂 Ik heb heel erg genoten van alle reacties en lag bij sommigen echt in een deuk. De mensen hier in het internetcafé zijn vast niet blij met deze verkleurde ‘gringo’, want ja, ik pas me steeds meer aan hier (kleur van mijn huid, kleding, taal, af en toe bot zijn om bedelaars te weren (is een beetje lastig, maar uiteindelijk gaat het vanzelf irriteren en wordt je er steeds harder in) en natuurlijk nog meer genieten en leven bij de dag, want dat laatste kunnen ze heel goed in Brazilië!

Overigens ben ik heel blij met alle reacties, dus ik ga ze zeker niet van deze site afhalen!!

Even terug naar mijn taxiverhaal in Sao Paulo. Het leek allemaal een beetje eng, maar ik weet nu dat het heel normaal is in Brazilië om na het instappen meteen alle sloten te vergrendelen van de auto. Ook hebben de meeste auto’s geblindeerde ramen, zodat de ‘slechterikken’ niet kunnen zien wie er in zo’n mooie auto rijdt. Voor het stoplicht proberen ze langzamer te rijden, zodat ze niet hoeven te stoppen ivm dieven en overvallers. Nooit je tas (als je al zo ‘slim’ bent om deze mee te nemen) aan de straatkant over je schouder hangen. Oke, de taxichauffeur stonk naar alcohol, maar verder heeft hij me veilig en goed naar plaats van bestemming gebracht (zelfs de prijs was redelijk normaal). De mensen zijn hier gewoon heel erg bang in hun eigen land! Zij horen meer verhalen dan wij, dus dat zegt genoeg natuurlijk. Overigens word ik steeds wijzer in het bepalen van wat een veilige danwel een onveilige plek is. De huizen die beveiligd zijn met tralies voor ramen en deuren zijn vaak een teken van onveiligheid (dit zie je overigens heel veel, behalve in de kleine tropische plaatsen/eilanden).

Ruth, heel erg bedankt voor je vertrouwen dat ik niet in 7 sloten, maar eerder in 5 sloten tegelijk loop, haha, grappig bedacht! Jij kan het immers weten 😉 Toevallig heb ik net gisteren met iemand gesproken over mijn ‘geluk’ hier en dat ik eerder 10 dan 7 levens heb, haha.. Overigens zou ik je heel graag wat ‘mooie-mannen-´kiekjes’ gunnen (en mezelf en alle andere geïnteresseerden natuurlijk ook), maarrrr, het nogal embarrassing om een foto te nemen van een man, terwijl hij gewoon rond loopt, zijn work out doet of zichzelf toch al errruug mooi vindt 😉 Maar, ik doe mijn stinkende best!

Ton, geweldig dat jij en Cobi een trip maken naar Zuid-Amerika! De Foz da Iguazu is echt helemaal geweldig en het mooiste wat ik ooit gezien heb, vooral de Argentijnse kant. Veel water non-stop, veel vlinders, regenbogen en prachtige natuur (Esther, bedankt voor de tips, maar ik las ze pas toen ik er al geweest was, hihi). De Braziliaanse kant kan je zien in een halve dag, maar voor de Argentijnse kant heb je zeker een hele dag nodig. Vertrek vroeg in de morgen en neem dan eerst de (gratis) boot naar het eilandje via het ‘Lower trail’ (de boot vaart maar tot 13.00 uur, natuurlijk waren wij er om 13.05 uur..). Neem geen plastic tas mee, want die ritselt teveel en er lopen van die beesten los rond, die daar dol op zijn (ik weet waar ik over praat). Doe vooral de boottrip in Argentinië. Het is een beetje duur, maar waanzinnig kicken! Jullie krijgen daar zeker geen spijt van! Neem genoeg zonnebrand en ‘zwemkleding’ mee 🙂 Helaas ga ik pas na de carnaval (eind februari) naar Argentinië (zoals de planning nou is, maar dat kan morgen veranderen, want ik wil niks vastleggen), dus ik ga jullie daar helaas niet zien. Zou wel erg lachen zijn, maar helaas de afstand is ontzettend groot. Patagonië schijnt overigens ook erg mooi te zijn, maar ik denk dat ik dit voor een andere trip bewaar (zo ver in het zuiden van Argentinië). Heel veel plezier tijdens jullie trip en geniet!!!

Martie, helaas dus geen Patagonië voor mij, maar als ik Sandra in Bolivia of Chili zie, zal ik haar zeker um grande beijo van paps geven! 🙂

Kimmie, ik weet dat de ‘Duck’-move helemaal in vertrouwde handen/benen is bij jou. You go girl! ;-´)
Oh, by the way: un beso muy muy grande (Spaans) = um grande beijo (Portugees).

Marjan, super veel respect voor jou en erg lief van je! Dat je de toko nagenoeg in je eentje runt met die grote klussen, een nieuwe stagiair en dan ook nog de tijd vindt om af en toe een berichtje op mijn site achter te laten! Niet dat ik anders van je verwacht had hoor, maar denk je ook een beetje aan…:-) Ondertussen is mijn vervanger begonnen, maar dat zal wel helemaal loslopen neem ik aan. Wens haar succes en vooral veel plezier met deze super job namens mij. Ben benieuwd hoe het met de snoeppot staat? Leeg, vol of constant in beweging? 🙂 Ik mis het snoepen hier wel hoor! Heel veel succes met de voorbereidingen van Koninginnedag! Ik hoorde dat Koningin Beatrix alweer naar Apeldoorn komt? Apeldoorn staat goed op de kaart he, super! Kus voor het thuisfront!

Esther, staat je vakantie naar Peru al vast? Wat ik hoor over Peru is dat er niet zoveel te zien is als in een Argentinië en Bolivia. Misschien een ideetje om er een ander land aan vast te knopen: Equador schijnt bijvoorbeeld waanzinnig te zijn. Iedereen zegt dat ik daar naartoe moet gaan. Hetzelfde geldt overigens voor Colombia. Wanneer ga je? Zou super zijn als we ergens onderweg kunnen meeten 🙂

Robert, hoe was de vakantiebeurs? Heb je al een nieuwe reisbestemming? Als je pas in augustus gaat, moet ik je teleurstellen… Planning is dat ik voor juli 2009 weer terug ben ivm de geboorte van mijn neefje (mijn broertje wordt paps en zijn lieve vriendin wordt mams) en voor hun huwelijk in september 2009 of course!

Cindy, super dat je een retro scooter van Danny hebt gekregen! Ik zie je er al helemaal op rond rijden. Helemaal aan jou besteed, dus goede keus van Danny! Wat is de kleur eigenlijk?

Herman en Yvonne, bedankt voor de lieve woorden. Heel veel succes en vooral plezier in Banda Aceh! Geniet! Houden jullie ook iets van een site bij?

Hetty, super goed nieuws! Dat het beter met je ogen gaat en dat de liefde nog steeds intact is! Het jaar 2009 is voor jou alvast goed begonnen. Hou vast dat gevoel! 🙂

Annemieke, heel veel plezier in Patagonië!!

You go Johan! Buddy van me, parabens met het organiseren van de 1e schaatswedstrijd op natuurijs in Niedersacksen! Zo ken ik je! Dat heb je dan maar weer mooi ‘ff’ geregeld! 🙂 Ben trots op je!

Lies, ik kom graag een keer bij je langs in Alkmaar (met of zonder Sander), ben super benieuwd hoe je het daar reilt en zeilt.. Ondertussen ben je nog steeds erg druk, probeer je ook een beetje te genieten van je succes?

Cees, groot gelijk dat je het koude Nederland ontvlucht bent naar het warme Turkije.. 🙂 Kom je in de zomer weer even terug? Drinken we samen een wijntje bij het Nieuws van Apeldoorn..

Christiaan, jij hebt het goed geregeld met je job. Ik hoor alles van P natuurlijk 🙂 Heel veel succes in Jakarta en vooral veel plezier tijdens je vakantie nadien op Java, je hebt groot gelijk!

Lieve mensen, ik heb helaas geen sms en geen voicemailberichten (staat toch uit?) ontvangen met Oud en Nieuw, waarschijnlijk was het netwerk weer overbelast…:-)

De kinderen zijn zo mooi hier! Ik zie elke dag wel meerdere kinderen, die ik zou willen meenemen naar Nederland! 🙂

Ernst en Ella, Caipoeira is inderdaad best zwaar, maar wel super gaaf en energiek om te doen! Maar, je leert het niet zo snel hoor, mijn lichaam moet eerst meer flex worden ivm alle moves 😉

Overigens was ik maar 2 dagen in Argentinië, alleen voor de watervallen, maar ik heb geen mooie mannen gezien, begreep niks van het Spaans (was dus blij om weer in Brazilië te zijn, waar ik me in elk geval een beetje verstaanbaar kan maken) en betalen met Pessos ipv Reais (lastig). Het is wel een heel mooi land, dus wil er zeker meer van gaan zien en heb ook al 2 meiden ontmoet in een hostel, die hebben aangeboden dat zij nme wegwijs willen maken in Buenos Airos (altijd handig om daar ‘vrienden’ te hebben) 🙂

Antoine, zooo lief dat je Groovy geknuffeld hebt toen ik ging vliegen… Ik ben zoo blij dat hij bij jullie is en vertel tegen iedereen hier dat ik een konijn heb en heb ook een foto in mijn telefoon, die ik natuurlijk aan iedereen laat zien, dus Groovy is mee naar Zuid-Amerika, ‘ons’ globe-konijn 🙂 Sorry, als ik je gekwetst heb over de Veluwe…, de Veluwe is natuurlijk prachtig! 🙂

Bianca, ik heb je lieve briefje gekregen. Jammer dat ik je niet meer op mijn afscheid gezien heb, maar gelukkig hadden we een week daarvoor nog uitgebreid gekletst bij de GGD, dus helemaal oke 🙂

Bob, ik denk dat je al bijna weer terug bent uit Bangkok. Ben benieuwd hoe jullie het gehad hebben, maar waarschijnlijk super goed(koop)! 🙂 Bedankt voor je lieve zorg en aanbod en ik had je met alle liefde uitgebreid over de mannen willen vertellen 🙂

Gerald, bedankt voor het megacompliment (Renate > Floortje) 🙂

Maella, ik ben natuurlijk super nieuwsgierig naar jou eigen Speed-film-ervaring, maar het klinkt heftig! Zie ik je in Rio de Janeiro met carnaval? Je moet eigenlijk al lang iets reserveren, maar het is superrrr duur en ze verkopen alleen packages voor 5 a 6 dagen. Gelukkig heb ik een jongen uit Brasilia ontmoet, die uit Rio komt en zijn ouders hebben een huis in Ipanema beach (of zoiets). Hij heeft aangeboden dat ik eventueel daar mag slapen en dat hij me Rio per motor wil laten zien… Klinkt erruug goed, maar ik vraag me af of het geheel vrijblijvend is, hihi… Toen ik vroeg of ik mijn vrienden mee mocht nemen, reageerde hij niet meteen heel enthousiast 🙂 Anders slapen we gewoon op het strand 🙂 Ik hoop wel dat de regen voorbij is in het Zuiden, het gaat maar door daar, vreselijk! Als je komt plannen we meteen een mooi tropisch eilandje erachteraan (Ilha Bella, Parrati en/of Ilha Grande). Let me know about your plans, okay?

Helga en Rianne, het gebrek aan hoofdruimte in het vliegtuig van Frankfurt naar Sao Paulo kwam voort uit het volgende feit: ik zat met mijn rug tegen een muur aan, dus mijn stoel kon niet naar achteren, maar de buurman voor mij lag ongeveer op mijn schoot. De vrouwen naast mij lagen vanwege de smalle stoelen bijna op mijn schouders te slapen. Kortom, ik zat nogal vast… 🙂

Misschien ben ik af en toe (ahum) een beetje lang van stof, maar ik schrijf zoals ik praat, dus dan weet je wel hoe vermoeiend..:-) Lees gewoon wat je wil lezen..

Zo ontroerend voor mij om de lieve reacties te lezen, zelfs van mensen die normaal helemaal niet van die heel lieve dingen zeggen, THANKS!!

Reacties RSS

3 Responses to “ Hartverwarmende reacties ”

  1. #1 Marjan Thalen Says:

    Leuk hoor!, aandacht voor iedereen zoals ik ook van je gewend ben.
    Ben wel erg trots op je dat je dit maar even in je eentje onderneemt. Was op nieuwjaarsreceptie van het Genootschap, je krijgt de groetjes van iedereen, heb nog veel je website doorgegeven.
    Joske gaat weg! Liesbeth (disney) was er ook, we hebben nog leuke herinneringen aan “The Tower of Terror” opgehaald.
    Dikke kus, ook van JJ (zaterdag jarig, al weer 6!) en Lot

  2. #2 Karin Stiksma Says:

    He lieve Renate,

    …mmm 31 graden daar. Lekker hoor. Ik lees in het bericht van je ouders dat het soms ook wel wat alleen is. Maar daar staat vast veel tegenover, toch? Krijg je nog bezoek? Hier zijn we weer aan het hopen op vorst zodat we weer kunnen schaatsen en verder gaat het alleen maar over de kredietcrisis. Dus geniet van je vrije, dansende leven! Binnenkort stuur ik je ff een e-mail.

    kus Karin

  3. #3 Bluecatmedia Says:

    Hoi Renate,

    We missen je wel op het kantoor….. vooral in de afgelopen week

    groetjes

    Patrick THD

Laat een reactie achter

Je moet Ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.


  • You Avatar