Salvador (03-01-09) en Praia do Forte (04-01-09 t/m 05-01-09)

Posted in Brazilië on 10 jan, 2009

Na 1 nacht in Salvador verbleven te zijn, vertrek ik de volgende ochtend meteen naar Praia do Forte, aangezien we geen tijd meer hadden om deze plek te bekijken. Ben nu immers toch aan het reizen..


[googleMap name=”Hier ben ik nu!” width=”400″ height=”300″ directions_to=”false”]praiadoforte[/googleMap]
Ik moet een beetje wennen aan het weer alleen reizen.. Eerst ongeveer een maand met het meisje uit Sweden gereisd en daarna meteen een week met de Braziliaanse jongen en nu weer alleen… Op het busstation in Salvador wordt ik meteen vanuit alle hoeken bekeken en ik ben super scherp, geen tijd om zielig te doen dus.. Er kwam zelfs een Braziliaans meisje naar mij toe om te zeggen dat ik op moest passen, omdat 2 jongens mij in de gaten hielden. Ik had het zelf al gezien, gelukkig, en liet dat de jongens ook weten door vooral veel oogcontact met ze te zoeken. Uiteindelijk ben ik veilig in de bus aangekomen, maar ontspannen is anders (ik moest ongeveer 2 uur op het station wachten). Na 2 uur (slapend) reizen, kom ik aan op plaats van bestemming en stap ik met 3 andere backpackers uit de bus, mijn ‘nieuwe vrienden’ :-)) Michelle uit Sao Paulo en Marcelo en Miguel uit Zwitserland. Na inchecken, douchen en installatie gaan we met z’n allen uit eten. Allemachtig, wat is het hier duur! Dat betekent dat ik hier niet lang ga blijven… Het is een heel mooi plaatsje aan de kust met smalle stranden en met een beknopt, schoon, gezellig en overzichtelijk centrumpje. Helaas zijn er erg veel rijke mensen, heel veel (spelende en schreeuwende kinderen: goodbye rust) en de zee is niet zo mooi. Een beetje decadent allemaal dus. Ik heb wel heel mooie villa’s gezien. Ook zijn er veel rotsen in het water, waardoor je niet echt lekker kan zwemmen en constant op moet passen, balen..
Onderweg liep ik langs een pinautomaat en zag ik dat er een bewaker voor de deur stond met een geweer van 1 meter lang! Alles zodat de mensen veilig konden pinnen, terwijl ik hier een heel veilig gevoel had, dus mijns inziens was het niet echt nodig..
De tweede (en laatste) dag hebben we gescheiden doorgebracht. Ik heb lekker in mijn dagboek geschreven op het strand en een krab aan het werk gezien. Wat gaaf! Wisten jullie dat een krab in totaal 8 zijpoten en 2 voorpoten heeft? (ik niet) Hij graaft zijn gat in het zand, door in het zand te kruipen en dan met de helft van zijn poten naar boven te klimmen en met de andere helft neemt hij zand mee om een kuiltje te graven.. Erg mooi om te zien! Jaja, zo spendeer ik mijn dagen tegenwoordig: kijken hoe een krab zijn huis graaft, stress? Wat is dat? 🙂 De avond brangen we met een hele groep door, een mix van hostel- en local mensen. We gaan eerst weer uit eten (hebben een ‘goedkope’ plek gevonden) en daarna flink aan de borrel d.w.z. veel bier, tussendoor een caipirinha voor de smaak en tenslotte shotjes cachacha (de typisch Braziliaanse goedkope drank, die ook voor de caipirinha gebruikt wordt), oef… Ook heb ik heerlijk gedanst met de locals. Zo gaaf dat iedereen hier gewoon uit zijn dak gaat en het dansen mij erg graag wil leren! Helaas had de jongen die mij de ‘Forro’ (één van de vele typische Braziliaanse dansen: I like it!) wilde leren, zelf iets teveel ‘ritme’, dus ik heb hem vriendelijk bedankt 🙂 Er was 1 man op de dansvloer die alle danspassen voordeed, terwijl de rest (en ik ook dus) die na moesten doen (makkie! haha), super lachen en genoten. Vervolgens had ik er allemaal nieuwe ‘vrienden’ erbij. Wilden ze mijn mailadres en vroegen of ik ook nog naar hun woonplaats kom, want dan kon ik bij hun logeren. Braziliaanse mensen zijn zoo gastvrij! Heerlijk!
De laatste dag ben ik nog naar TAMAR geweest. Dat is een turtle (schildpadden) project. Megagrote schildpadden, megakleine schildpadden en diverse vissoorten gezien. Schildpadden zijn zo schattig!
Na een frisse duik in een stuk water, waar geen rotsen zijn (maar des te meer mensen en boten), gaan ik en de jongens naar het hostel om te douchen en in te pakken voor ons vertrek om 18.30 uur. Ik ga met de 2 jongens mee naar Itacaré, dat ligt ten zuiden van Salvador, dus we gaan via Salvador (aankomst daar: 21.00 uur/ van Salvador naar Ilheus: 23.45 – 6.00 uur/ van Ilheus naar Itacaré: 6.20 – 8.30 uur).

Reacties RSS

Laat een reactie achter

Je moet Ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.


  • You Avatar